KILPAILUOHJEET

XCM Marathon Cup on valtakunnallinen maastopyöräilyn kilpailukiertue. Cup on kuntotapahtumatyyppinen, joten kaikki maastopyörän omistajat voivat osallistua. Kilpailuissa ei tarvitse kilpailulisenssiä, SM ja ISM Marathonia lukuunottamatta.

REITTI JA MAASTO

Kisareitti on Nivalan Pyssymäen alueella. Reitillä on paljon single track polkua ja sopivasti hiekkatietä. Alueelle on rakennettu XCO-rata ja osa tätä rataa on kilpailureittinä. Nousumetrejä kierrokselle kertyy noin 200 metriä, joista viimeisellä neljällä kilometrillä on puolet. Kierroksen pituus on 21 kilometriä. Reitti on merkitty risteävissä kohdissa ajosuunnan näyttävillä keltaisilla nuolilla ja muutoin keltaisillä merkeillä puissa. Joitain kohtia on merkitty nauhoilla. Reitti sisältää yhden pitemmän pitkospuu osuuden. Leveyttä tällä on noin metri. Tällä osuudella on ohituskielto ja mahdollisia kävelijöitä on väistettävä. Osuuden alussa ja lopussa on matalahko portti. Huomioi tämä sovittaessa vauhtisi näillä kohdin.

Huoltopisteet sijaitsevat noin 10 km kohdalla ja maali- ja lähtöalueella.

Ensiapupisteet sijaitsevat noin 12 km kohdalla ja maali- ja lähtöalueella.

Oma tekninen- ja ravintohuolto on sallittu reitin kaikilla osilla.

MATKAT JA LUOKAT

Kilpailussa on neljä mahdollista matkaa:

- minimarathon, noin 8,5 km, alle 16 vuotiaille

- pikkumarathon, 21 km, yksi yhteinen sarja

- puolimarathon, 42 km, sarjat miehet, naiset ja 16 v

- marathon, 63 km, marathon cupin osakilpailu, sarjat, naiset, M18, miehet, M40, M50 ja M60.

Kilpailu alkaa yhteislähdöllä klo 12.00 lukuunottamatta minimarathonia jonka startti on 12.05. Minimarathonissa on järjestävän seuran taholta perässäpyöräilijä mahdollisten ongelmien hoitajana.
Kilpailun reitti suljetaan kun miesten yleisen sarjan voittaja tulee maaliin, eli kolmannelle kierrokselle ei sen jälkeen enää pääse.

JOUKKUEKILPAILU

Marathonmatkalla kisaavat yksilösarjalaiset voivat halutessaan osallistua myös Marathon Cupin koko kauden kestävään joukkuekilpailuun.

Joukkueen on koostuttava vähintään kolmesta ajajasta, ylärajaa ei ole. Jäsenet voivat ajaa eri luokissa. Joukkue voidaan muodostaa seura-, työ- tai kaveriporukasta. Kauden aikana kilpailija voi edustaa vain yhtä joukkuetta.

Joukkueiden paremmuus ratkaistaan joukkueen kolmen parhaan ajajan yhteisajalla, jonjka mukaan joukkue saa joukkuepisteet.

Joukkuekilpailuun ei tarvitse erikseen ilmoittautua, riittää kun tietyn nimisessä joukkueessa on vähintään kolme ajajaa.

OSALLISTUMISMAKSUT

Ennakkoilmoittautuminen 13.6 mennessä

  1. Pikkumarathon 20 €
  2. Puolimarathon 30 €
  3. Marathon 40 €
  4. Minimarathon 10 €
Jälki-ilmoittautuminen kilpailupaikalla on mahdollista kilpailupäivänä 11.30 asti
  1. Pikkumarathon 30 €
  2. Puolimarathon 40 €
  3. Marathon 60 €
  4. Minimarathon 10 €
Maksuun sisältyy juoma- ja ruokahuolto kisan huoltopisteissä kilpailun aikana ja sen jälkeen, ajanotto, kisan jälkeen sauna ja kilpailulounas sekä osallistuminen tavarapalkintojen arvontaan.
'
ENNAKKO- JA JÄLKI-ILMOITTAUTUMINEN
Kilpailuun ennakkoon ilmoittaudutaan lomakkeella, joka löytyy Pyssymäki MTB kilpailusivulta. Samalta sivulta löytyy linkki reaaliaikaiseen ennakkoon ilmoittautuneiden listaukseen. Lomakkeen lähetyksen jälkeen maksetaan tilille FI48 4749 1020 0053 65 matkan edellyttämä summa. Maksun viestiosaan merkitään oma nimi, seura ja matka. Ennakkoon ilmoittautuminen päättyy maanantaina 13.6 klo 23:59.
Kilpailuun voi jälki-ilmoittautua kilpailupaikalla 9:30 - 11:30. Maksu käteisellä ja mielellään tasarahalla.
KILPAILUNUMEROIDEN NOUTO JA PALAUTUS
Ennakkoon ilmoittautuneiden on noudettava kilpailunumerot klo 11:30 mennessä.
Kilpailun jälkeen numerot palautetaan maalialueelle. Kadonneesta tai vahingoittuneesta numerosta veloitetaan 20 €.
PALKINNOT
Kaikissa sarjoissa palkitaan kolme parasta tuotepalkinnoilla. Lisäksi arvotaan kaikkien maaliin ajaneiden kesken tuotepalkintoja.
KILPAILUKESKUS JA KILPAILUTOIMISTO
Kilpailukeskus sijaitsee Nivalan Pyssymäellä osoitteessa Pyssymäentie 195.
MAJOITUSTARJOUS
Hotelli Puustelli (08-442 700) tarjoaa majoituksen alennettuun hintaan 1 hh 80 €, 2 hh 100 € ja 3 hh 125 € sisältäen aamupalan. Mainitse varausta tehdessäsi tulevasi maastopyöräilemään. Kannattaa varata majoitus ajoissa, sillä tilaa on rajoitetusti.
VASTUUT JA VELVOITTEET
Jokainen kilpailija osallistuu kilpailuun omalla vastuulla. Suositeltavaa on, että osallistujalla on joko SPU:n vakuutuksellinen harraste- tai kilpailulisenssi tai muu ko. toiminnan kattava tapaturmavakuutus.
Kilpailussa pyöräilykypärän käyttö on pakollista.
TULOKSET JA KUVAT
Tulokset julkaistaan näillä sivuilla ja Kari Mäkisen tulospalvelussa. Valokuvia kilpailusta tulee tälle sivulle ja fillarifoorumiin.
Videota reitiltä youtubesta
LISÄTIETOA JA KESKUSTELUA
Lisätiedot Jukka Kivirinta, 050 526 3443, pyorarinki@hotmail.fi. Keskustelua käydään fillarifoorumissa Pyssymäki XCM maracuppi otsikon alla.

 

(c)2018, All Rights Reserved