TEKNINEN OPAS SM ja ISM XCM 3.9.222 
Pyssymäentie 195, Nivala Kokkola-Kajaanitietä 6 km Nivalan keskustasta Sievin suuntaan 

 KILPAILUORGANISAATIO  

Kilpailun järjestäjä PyöräRinki ry 
Kilpailun johtaja Jukka Kivirinta 
Varakilpailunjohtaja Annikka Ekdahl 
Ratamestari Asko Kukkonen
 Tiedotus Tarja Kivirinta
 Kuulutus Jarkko Turunen 
Turvallisuus Jarmo Ylikoski 
Ylituomari Björn Palm 
Tuomarit Terhi Martikainen, Ari Mikkonen, Juhani Kuha 
Maalituomari
 Maalikamera sekä ajanotto: Pekka Nikula, pekka.nikula(@)ylivieska.fi, p. 044-42904361

 Kilpailussa noudatetaan UCI:n ja SP:n (Suomen Pyöräily) sääntöjä (.doc, 57 kB) ja kilpailun järjestäjän antamia ohjeita. Jokainen kilpailija osallistuu kilpailuun omalla vastuullaan ja vastaa itse omasta vakuutusturvastaan. Tapahtuman järjestäjällä on vastuuvakuutus.

Kaikkien kilpailijoiden, huoltajien ja joukkueenjohtajien pitää tutustua ennen kilpailua tähän kilpailuohjeeseen. 

KILPAILUKESKUS 
Kilpailutoimisto, pukeutumis- ja peseytymistilat sekä pyöränpesupaikka sijaitsevat Pyssymäen ulkoilualueen Pyssyhovissa. Kilpailukeskuksen osoite on Pyssymäentie 195. Autojen parkkipaikat sijaitsevat alueen parkkipaikoilla. 

 KILPAILUTOIMISTO 

Ennakkoon ilmoittautuneet varmistavat osallistumisensa hakemalla kilpailunumeronsa. Kilpailunumerot lunastetaan kisatoimistosta kilpailupäivänä klo 10.30 mennessä. Numero kiinnitetään pyörän ohjaustankoon siten, että se on helposti luettavissa. 

 KILPAILUUN ILMOITTAUTUMINEN JA OSANOTTOMAKSUT 

Ilmoittautuminen 27.8.2022 klo 23.59 mennessä maksamalla osanottomaksu verkkomaksupalvelussa. Osanottomaksut: - SM- lähdöt 50 € - Harrastelähdöt 40 € - Kultaisen kammen lähdöt 20 € SM-kilpailuihin osallistuminen edellyttää Suomen Pyöräily ry:n myöntämää kilpailulisenssiä ja SM-kilpailusääntöjen mukaista ilmoittautumista. SM-luokkiin osallistujat ryhmittyvät luokittain eturiviin yhteiskilpailun paremmuusjärjestyksen mukaan luokittain. 

Ilmoittautuminen tästä linkistä
 AIKATAULU, KILPAILULUOKAT JA MATKAT 

 Klo 08.30 Kilpailutoimisto aukeaa 
Klo 10.00 Joukkueen johtajien kokous
Klo 10.30 Jälki-ilmoittautuminen päättyy 
Klo 10.45 Lähtölistat valmiina 
 Klo 11.00 Kaikki pitkän kierroksen SM-sarjat
          Miehet yleinen 94 km, miehet 40 v 63 km, miehet 60 v 63 km, miehet 18 v 63 km, miehet 16 v 31 km, miehet 14 v 31 km
          Naiset yleinen 63 km, naiset 40 v 63 km, naiset 18 v 63 km, naiset 16 v 31 km

Klo 11.10 Harrastajalähdöt
          Pyssymäki XCM 63 km, harrastajakierros 31 km
 
Klo 11.15 Kultaisen kammen lähdöt
          Tytöt 14 v 19 km, tytöt 12 v 9,5 km, tytöt 10 v 9,5 km
          Pojat 12 v 9,5 km, pojat 10 v 9,5 km
 
Klo 11.30 E-Mtb 31 km 
Klo 13.00 Kultainen kampi lyhyen reitin palkintojen jako
Klo 14.00 31 km sarjojen palkintojen jako 
Klo 15.00 Pyssymäki XCM
Klo 16.00 XCM SM & ISM palkintojen jako 
Klo 18.00 Kilpailutoimisto suljetaan 

 KILPAILUNUMEROT 
Kilpailunumeroiden lunastus tapahtuu kilpailutoimistosta. Kilpailunumero kiinnitetään pyörän ohjaustankoon siten, että se on helposti luettavissa. Kilpailunumeroita ei tarvitse palauttaa. 

 REITIN MERKKAUS, REITTIKUVAUS JA REITTIIN TUTUSTUMINEN 
Reitti on kiinteästi merkitty mustapohjaisilla tauluilla, joissa keltainen ajosuunnan osoittava nuoli. Lisäksi puihin on merkitty keltaiset maalitäplät. Nopeissa kohdissa on keltaisella pohjalla ennakkomerkit 50 metriä ennen käännöstä, musta nuoli osoittaa suunnan. Minimarathon reitti merkataan punapohjaisella taululla ja mustalla ajosunnan osoittavalla nuolella. Kilpailukeskus ja muutama kohde reitillä on nauhoitettu. Reitti on kaikille maastopyöräilyn harrastajille aina käytettävissä (paitsi kilpailujen aikana). Reitti ei sisällä suuria korkeuseroja, mutta vaativuus tulee teknisistä osuuksista ja helppojen osuuksien puuttumattomuudesta. 

 LÄHTÖ JA MAALI 
Lähtö- ja maalipaikka sijaitsee Pyssymäen urheilualueen kentällä. Lähtöpaikalla on oltava viimeistään 10 minuuttia ennen luokkansa merkittyä lähtöaikaa. Lähtöalueelle ryhmitytään luokittain ja lähtö tapahtuu ns. yhteislähtönä. Kaikissa luokissa luokan voittajan tullessa maaliin, kaikki muutkin saman luokan kilpailijat tulevat maaliin riippumatta ajettujen kierrosten määrästä. Seuraavalle kierrokselle pääsy suljetaan kaikilta luokilta yleisen luokan voittajan saavuttua maaliin. Kilpailun keskeyttämisestä on ilmoitettava ratavalvojalle tai tuomarille. 

 RAVINTO- JA VÄLINEHUOLTO 
Ravinto- ja välinehuolto on sallittu kilpailun aikana vain merkityillä huoltoalueilla. Huoltopaikalla säilytetään kilpailun aikana tarvittavat työkalut ja varaosat. Välinehuoltoa saa tehdä huoltopaikoilla kilpailijoiden lisäksi vain joukkueen huoltaja ja mekaanikko tai neutraalihuoltaja. Huoltopaikkojen ulkopuolella välinehuolto on sallittua vain samassa luokassa ajavien saman seuran kuuluvien välillä. Ensimmäinen huoltopaikka sijaitsee maastossa noin 16 km kohdalla, toinen maalialueella noin 24 km kohdalla ja sama paikka toimii kolmantena huoltopaikkana uudelle kierrokselle lähdettäessä 31 km kohdalla. 

 ENSIAPU 
Ensiapupiste sijaitsee lähtö- ja maalialueella ja maastossa noin 15 km kohdalla, ensiavun vastuuhenkilö on Antero Salo. 

 PALKINTOJEN JAKO 
Palkintojen jako tapahtuu kilpailukeskuksessa, lähtö- ja maalialueen läheisyydessä. Palkinnot jaetaan sarjan kolmelle parhaalle ja jokaiselle minimarathonin osallistujalle. Palkinnot jaetaan kilpailuaikataulun mukaisesti. 

 TULOKSET 
Tulokset ovat nähtävissä heti kilpailun jälkeen kilpailukanslian ilmoitustaululla, seuran www-sivulla www.pyorarinki.fi ja Kari Mäkisen tulospalvelussa www.tulospalvelu.profiili.fi 

 LISÄTIETOJA 
Jukka Kivirinta, jukka.kivirinta@kotinet.com, 050 526 3443 

 REITTI KARTTA ja REITTIPROFIILI 
Löytyy seuran www-sivulta www.pyorarinki.fi 

 MAJOITUS Hotelli Puustelli, Nivala, 010 3214 580 
Hotelli Huiskankorpi, Nivala 044 7703 435 Lisäksi hotellit Ylivieskassa ja Haapajärvellä 
Matkailuautoille ja matkailuvaunuille löytyy matkaparkki Nivalan keskustasta, Liikuntakeskus Uikko, 044 4457 420 

 SÄÄNNÖT 

Vakuutukset ja vahingot Järjestäjän vakuutusturva Suomen Pyöräily ry:n ja Vahinkovakuutusosakeyhtiö Pohjolan sopima urheilun Tuplaturvavakuutus on voimassa 1.1. – 31.12.2022 ja se kattaa Suomen Pyöräily ry:n jäsenseurojen toiminnanvastuuvakuutuksen sekä vapaaehtoistyöntekijöiden tapaturmavakuutukset. 

Vapaaehtoistyöntekijöiden tapaturmavakuutus 
Vapaaehtoistyöntekijöiden tapaturmavakuutus korvaa seuroissa vapaaehtoistyötä tekeville sattuvia tapaturmia. Vapaaehtoistyöntekijän ei tarvitse olla seuran jäsen, vakuutus on silti voimassa. Tapaturma voi sattua esimerkiksi talkoissa, valmennus-, koulutustapahtumissa ja kilpailujen järjestelytehtävissä. Myös matkalla ”vapaaehtoistyöhön” sattuneet tapaturmat kuuluvat vakuutuksen piiriin. Vakuutuksesta ei korvata tapaturmaa, jos se on sattunut kilpaurheilussa tai sen harjoittelussa. Tapaturmavakuutuksessa on vakuutettuna alle 75-vuotiaat. 

 Toiminnanvastuuvakuutus 
Toiminnanvastuuvakuutus korvaa seuran kolmannelle osapuolelle aiheuttamat henkilö- ja esinevahingot, joista vakuutettu on korvausvastuussa. Vakuutus korvaa niin työsuhteisen kuin vakuutetun toimeksiannosta vapaaehtoistyötä tekevän aiheuttamat vahingot. Vakuutus kattaa myös järjestäjän vastuun esimerkiksi leireillä ja kilpailuissa. Vastuuvahingon vahinkotunnus on 12-1050-9397-1. Suomen Pyöräily ry on maksanut vakuutuksen jäsenseurojensa puolesta. PyöräRinki ry Suomen Pyöräily ry:n jäsenseura. 

Kilpailijan vakuutusturva 
Suomen Pyöräily ry:n lisenssin haltija vastaa vakuutusturvastaan ja on yksin vastuussa aiheuttamastaan onnettomuudesta ja seuraamuksista. Lisenssin haltija on vastuussa myös kolmannelle osapuolelle aiheuttamistaan seuraamuksista. (Sääntökohta 1.1.006N) 

Osallistujat 
Ilmoittautuminen ja kilpailumaksut Katso Ilmoittautuminen. 

 Kilpailunumerot 
Numeroita ei saa taittaa tai turmella. Kilpailunumero tulee olla luettavissa koko kilpailun ajan. Maastossa on käytössä yksi etunumero, mikä kiinnitetään nippusiteillä pyörän ohjaustangon eteen. 

Lähtö ja maali 
Lähtö ja maali sijaitsee Pyssymäen ulkoilukeskuksessa, hiihtokeskuksen kentällä. 

 Keskeyttäminen 
Mikäli osallistuja keskeyttää, tulee hänen ilmoittautua maalialueella. 

Vastuu 
Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta ja osanottajat liikkuvat tapahtumassa omalla vastuullaan ja omalla vakuutusturvalla. Tapahtumassamme on kypäräpakko. 

Osallistumisen peruuttaminen 
Peruuttamisesta on ilmoitettava sähköpostitse osoitteeseen jukka.kivirinta@kotinet.com tai puhelimitse 050 526 3443. Kisamaksua ei palauteta. 
Etsi